Conținut curs
PRIMUL AJUTOR PENTRU VIAȚA DE ZI CU ZI!
Viața este plină de neprevăzut, iar situațiile riscante apar oricând. La nivel global, oamenii suferă de atacuri de cord, de pierderea conștiinței, de răni grave, de arsuri și tot felul de accidente care le pot pune viața în pericol. Pe lângă toate acestea, în perioada verii numărul persoanelor care mor înecate crește vertiginos. Acestea fiind zise, persoanele care știu să acorde primul ajutor, pot împiedica înrăutățirea stării de sănătate a unei persoane aflate în pericol, îi pot salva viața, o pot resuscita folosind manevrele de resuscitare cunoscute. Timpul care se scurge din momentul în care s-a sunat la 112 și până sosesc paramedicii este extrem de important, este critic. Maniera în care o persoană acționează în această perioadă critică poate crește rata de supraviețuire a unui individ. Iată câteva dintre motivele importanței deprinderilor privind acordarea primului ajutor.
0/20
Curs de Prim Ajutor Online Pentru Copii
Despre lecție

Alergiile sunt reacții anormale ale sistemului imunitar al unei persoane la substanțe inofensive din mediul înconjurător, cunoscute sub numele de alergeni. Alergenii pot varia de la polen și praf până la alimente, blană de animale sau substanțe chimice. Atunci când o persoană cu alergii intră în contact cu alergenul, sistemul lor imunitar reacționează într-un mod excesiv, provocând simptome neplăcute sau, în unele cazuri, grave.

Simptomele alergiilor pot include strănut, mâncărime, congestie nazală, tuse, erupții cutanate, umflarea feței sau a altor părți ale corpului, diaree sau dificultăți de respirație. În cazurile grave, alergiile pot duce la reacții alergice severe, cum ar fi șocul anafilactic, care este o urgență medicală.

Tratamentul alergiilor poate implica administrarea de antihistaminice sau alte medicamente pentru a controla simptomele, evitarea alergenului atunci când este posibil și, în unele cazuri, terapia de desensibilizare. Pentru persoanele cu alergii grave, este important să aibă un plan de acțiune și să cunoască cum să facă față reacțiilor alergice grave.

0% Finalizează